Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
   

Csődbe vitt egy 100 fős céget a Facebook nagy változtatása

A Little Things nevű oldal forgalma mintegy 75 százalékkal esett vissza a Facebook miatt, így végleg be kellett zárni.

A Facebook üzenőfalas algoritmusának változásának hála sokkal több tartalom jelenik meg az ismerősöktől, barátoktól és családtagoktól, a különböző oldalaktól pedig kevesebb. Ennek hatását már megmutattuk: a tartalomszolgáltatók, például híroldalak esetében zuhan a Facebookról érkező forgalom.

Most megjött a hír az első olyan oldalról is, amelynél végzetes sebet ejtett a Facebook variálása: a Business Insider jelentette, hogy üzemeltetői bezárták a Little Thingst nevű, 12 millió követővel rendelkező oldalt, miután csődbe ment a mögötte álló cég. Az életmóddal kapcsolatos bejegyzéseket és videókat közzétévő  oldalnak az adatok alapján 75 százalékkal esett vissza a forgalma, ezzel együtt pedig jelentős mértékben csökkentek a bevételei is, így nem tudták volna tovább fizetni a mintegy 100 alkalmazottat.

© hvg.hu
 

Az oldalt működtető céget megpróbálták ugyan eladni, de ez nem sikerült, így végül kénytelenek voltak bezárni.

Kérdés, hogy egy ilyen éles példát látva miként reagál majd Mark Zuckerberg. A 12 milliós Facebook-oldalak "elvesztése" ugyanis előbb-utóbb komoly érvágást jelentenek majd a közösségi oldal számára, arról nem is beszélve, hogy a hirdetők miként reagálnak majd egy olyan helyzetre, amikor ők maguk sem tudják majd elérni a közönségüket.

Forrás: hvg.hu

Raktárkészlet
Vásárlóink kedvencei
Facebook rajongók
TOP TERMÉKEK
Hűségpont rendszer
100% VEVŐVÉDELEM