Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
   

Ehhez mit szólsz, Apple? Valamennyi iPhone-modellt képes feltörni egy izraeli cég

Az izraeli Cellebrite cég azt állítja, hogy új hardvereszközük képes feltörni az iOS 11-et és a régebbi verziókat futtató iPhone-okat.

Talán emlékeznek még az FBI és az Apple egymásnak feszülésére a San Bernardinó-i terrorista iPhone 5c telefonjának feltörése ügyében. Az Apple nem volt hajlandó kikódolni a telefont, végül az FBI több mint egymillió dollárt fizetett egy vállalatnak a telefon feltöréséért.

A The Hacker News most arról adott hírt, hogy többé már nem kell az FBI-nak az Apple-lel mérkőznie, ugyanis az izraeli Cellebrite cég, amellyel az amerikai kormány is jó kapcsolatokat ápol, bejelentette, hogy képes feltörni szinte minden iPhone-modellt, beleértve az iPhone X-et is. Mindebben egy nemrégiben kifejlesztett hardvereszköz segít. Ráadásul nemcsak az iPhone-okat, hanem az ipadeket is ki tudják kódolni (iOS 5-től), sőt még a nagy androidos gyártók készülékeit is.

© YouTube/WolfieRaps
A Cellebrite Advanced Unlocking Services az iparág egyetlen olyan megoldása, amelyik képes feloldani a piacvezető eszközök sokféle zárolási megoldását – állítja az 1999-ben alapított cég.

A cellebrite iPhone-hacker eszköze ugyan több száz millió Apple-felhasználót érint, de azt azért nem árt felidézni, hogy az Apple rendszeresen frissíti mobil operációs rendszerét. Az aggódó felhasználóknak ezért az tanácsolható, hogy tartsák napra készen az eszközüket, azt ugyanis nehéz megmondani, hogy a Cellebrite hackjei az iOS 11 legfrissebb változatainál is hatásosak-e.

Egyelőre sem az Apple, sem a Cellebrite nem kommentálták az értesüléseket.

Forrás: hvg.hu

 
Raktárkészlet
Vásárlóink kedvencei
Facebook rajongók
TOP TERMÉKEK
Hűségpont rendszer
100% VEVŐVÉDELEM