Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
   

Elon Musk is döntött: letörölte a Facebookról magát, a Teslát és SpaceX-et is

Elszabadulni látszik a Facebook által sokáig komolytalanul, majd agresszívan kezelt adatgyűjtési botrány. Napjaink egyik legfontosabb technológiai befektetője és véleményvezére, Elon Musk lényegében minden fronton törölte magát és vállalatait a közösségi oldalról.


       UTOLSÓ DARABOK, UTOLSÓ ÁRAKON!Most már egészen biztosan kezdik komolyan venni a Facebooknál a múlt hétvégén kirobbant adatgyűjtési botrányt, amely során kiderült: maga a Facebook alakította úgy ki rendszerét, hogy külsős szervezeteknek lehetőségük legyen nem túl etikus módon is hozzáférni a felhasználók adataihoz. Az alapító Mark Zuckerberg első nyilatkozatáig magyar idő szerint szerda estig kellett várni: saját profilján közzétett bejegyzésében elismerte, hogy hibáztak, bocsánatot nem kért, de szigorítást ígért. Kissé megkésve, addigra ugyanis már beindult a #DeleteFacebook mozgalom, amely térdre ugyan nem kényszeríti a közösségi oldalt, de az már biztos, hogy érezhető hatása lesz. Az ügy mellé állt többek között az a Brian Acton is – akit a Facebook tett milliárdossá, amikor felvásárolta a részben általa alapított WhatsAppot –, azt üzenve, hogy: itt az idő, mindenki törölje a fiókját.

Zuckerberg mindennek nem nagyon örül, de ez például kevéssé érdekli Elon Muskot, aki a mozgalom mellé állt. A TechCrunch szúrta ki, hogy a technológiai vizioránius letörölte saját Facebook-oldalát, majd a Tesláét és amikor jelezték neki, hogy a SpaceX is rendelkezik ilyennel, akkor azt is. A vállalati oldalakat egyenként 2,6 millió ember követte.

A twitterezők emlékeztették Muskot, hogy az Instagramon még fent vannak vállalatainak profiljai. Erre úgy reagált: ezt határesetnek tekinti, ott egyelőre maradnak, a Facebook befolyása csak lassan érződik a képmegosztónál.

 


 

Forrás: hvg.hu

 

Raktárkészlet
Vásárlóink kedvencei
Facebook rajongók
TOP TERMÉKEK
Hűségpont rendszer
100% VEVŐVÉDELEM