Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
   

Facebook-törés: máris piacra dobtak 1210 jelszót

Az ilyesmikkel csencselő hekkerek illegális netes piacán megjelent egy 1210 rekordos csomag, ami állítólag a most nyilvánosságra került nagy facebookos hekkelésből származó felhasználói adatokat tartalmaz, írja a Kiberblog. A szakblog szerint azonban szó sincs a legnagyobb közösségi oldalról származó adatokról.A sztori elsősorban azért sántít, mert az adatcsomagban felhasználó nevek és jelszavak szerepelnek titkosítatlan, cleartext formában, a Facebookról azonban nem ilyen jellegű adatokat loptak el.

A kiberblog ellenőrizte az eladásra kínált adatokat, és azok jóval korábbi adatlopásokból számaznak, nem a mostani Facebook-szivárgásból:

"random 40 hozzáférést leellenőriztem korábbi kiszivárgott adatbázisokban, és mindegyik felhasználónév és jelszó páros szerepelt a korábbi breach adatokban."

Hogy mi értelme ennek? Igazából nem sok. Aki lopott adatokat akar venni, maga is könnyen ellenőrizheti, hogy milyen forrásból származnak a vásárolni kívánt felhasználói adatok. Azon kívül, hogy kissé kavarják vele az iszapot és esetleg minimális tőzsdei mozgást váltanak ki vele, nem sok haszna van egy ilyen reciklált csomagnak.

Forrás: index.hu

Raktárkészlet
Vásárlóink kedvencei
Facebook rajongók
TOP TERMÉKEK
Hűségpont rendszer
100% VEVŐVÉDELEM