Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
   

Két nagy terve is van a Huaweinek – a másik az, hogy piacra dobnak egy 5G-s okostelefont

Néhány évvel ezelőtt egy teljesen ismeretenül csengő nevű cég vezérigazgatója azt mondta: hamarosan ők lesznek a világ második legnagyobb telefongyártói. A vállalat a Huawei volt. A célt az elmúlt hónapokban teljesítő gyártó vezetése most azt jósolja: hamarosan megelőzik a Samsungot is.

Amikor a minap beszámoltunk az okostelefon-gyártók aktuális sorrendjéről, már megpendítettük, hogy a magát a második helyre stabilan befészkelő Huaweinek ilyen növekedési tempó mellett már nincs sok hátra ahhoz, hogy a világ legtöbbek által választott mobilgyártója legyen. Azóta a vállalat vezérigazgatója is megszólalt. Richard Yu úgy látja, a jövő évi negyedik negyedévben vehetik át az első helyet, akkor már ők adhatják el a legtöbb készüléket, maguk mögött hagyva az utóbbi időben picit gyengélkedő Samsungot. (A hatalomátvételhez persze azért a Samsungnak is lesz még egy-két szava.)A cég első embere a Reuters hírügynökségnek azt mondta, a növekedést jelenleg elsősorban a kínai és az európai piac hajtja. (Az Egyesült Államokból majdnem teljesen ki vannak zárva a gyártó termékei – tehát még nagyobb dolognak számítana, ha ezzel együtt, az amerikai piac nélkül is nekik sikerülne a legtöbb telefont eladniuk.) A telefonok közül nem meglepő módon a tavasszal bemutatott P20-széria tagjai pörögnek most leginkább, az viszont már kifejezetten érdekes adat, hogy a sorozat 45 százalékal több eladást produkál, mint tavaly a P10-esek. Az ősszel érkező Mate 20-sorozat tovább pörgetheti majd az értékesítési számlálót.

A hírügynökségi beszámoló alapján az viszont már az idei negyedik negyedévben esedékes, hogy 5G-képes mobil legyen a vállalatnál használatban. Működő hálózatok nélkül persze nem túl sok értelme lenne piacra dobni – ez Richard Yu szerint valamikor jövő évben lesz esedékes.

Forrás: hvg.hu

Raktárkészlet
Vásárlóink kedvencei
Facebook rajongók
TOP TERMÉKEK
Hűségpont rendszer
100% VEVŐVÉDELEM