Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
   

Kiderült: csak 18 hónapig bírja az új iPhone-ok akkuja

Gyakrabban kell tölteni az új iPhone-okat, mint régebbi társaikat, ami egyúttal előrehozza az akkumulátorcsere vagy egy újabb modellre váltás szükségességét.

Ha iPhone 8-at (8 Plust) vagy iPhone X-et vásárolt, akkor azt hihetné, hogy évekig nem lesz gondja a telefonjával, de ki kell ábrándítanunk. Van benne ugyanis egy gyenge láncszem: az akkumulátor (amúgy épp az akkumulátor miatt történt a hírhedt iPhone-lassítás is).

Az Apple persze nem árul zsákbamacskát, egyértelműen tisztázza, hogy az iPhone-ok akkumulátorai 500 teljes töltési ciklus után tartanak eredeti kapacitásuk 80 százalékánál, és ezután már megkezdődik az agóniájuk, azaz élettartamuk végéhez közelednek. A kérdés persze az, hogy mennyi idő alatt érhető el ez az 500 töltési ciklus. Ideális esetben jó lenne, ha kitartana a készülék teljes életciklusa alatt, azonban ahogy öregszik a telefon és persze az akku, egyre gyakrabban kell tölteni.

A ZDNet tesztelője továbbment a kutakodásban, és jegyezni kezdte, hányszor tölti iPhone 8 Plus telefonját. Az eszközt annak megjelenése után azonnal megkapta, így négy hónapot tudott egyelőre vizsgálni, és már 91 teljes töltési ciklusnál tart. Beszámítva, hogy az idővel majd gyakrabban kell tölteni a készüléket, azt kalkulálta, hogy 18 hónap múlva kezd el életciklusa vége felé tartani az akkumulátor.

Valamivel kevesebb, mint négy hónap használat után...

© 

A korábbi iPhone-ok esetében úgy találta, hogy 36 hónap alatt történt meg az 500 újratöltési ciklus, most viszont a felére csökkent ez az idő, ráadásul úgy, hogy nem is használta túl gyakran az iPhone-ját. Más iPhone X- és iPhone 8-tulajdonosok is hasonlókat tapasztaltak. Tudomásul kell venni, hogy az új iPhone-ok igencsak leterhelik az akkumulátort, többször kell tölteni őket, mint a régebbi készülékeket.

Persze ha valaki évente cseréli újabbra az iPhone-ját, akkor ez nem lehet probléma, azonban aki több évre vásárolta, annak érdemes odafigyelnie az akkumulátorra (számos ügyes trükkel csökkenthető a fogyasztás), illetve számolnia kell az akkumulátorcsere lehetőségével.

Forrás: hvg.hu

 

Raktárkészlet
Vásárlóink kedvencei
Facebook rajongók
TOP TERMÉKEK
Hűségpont rendszer
100% VEVŐVÉDELEM