Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
   

Már megint hozzányúlnak a Facebook hírfolyamához, de ezúttal ön is beleavatkozhat

Zuckerberg újévi fogadalma, hogy jobbá teszi a Facebookot, és úgy tűnik, ezt komolyan is gondolja. A napokban újabb ötlettel állt elő, hogyan lehetne még jobb a hírfolyam.

Az elmúlt években már hozzászokhattunk ahhoz, hogy újév alkalmából Mark Zuckerberg valamilyen komoly vállalást tesz, az idei azonban jelentőségét tekintve messze túlszárnyalja az eddigieket. A tervei szerint ugyanis alapjaiban gondolnák újra a hírfolyam működését, amitől Zuckerberg szerint az oldal ismét olyan lesz, mint a Facebook aranykorában. A napokban pedig újabb részleteket tett közzé a tervéből.

A saját Facebook-oldalán tett bejelentés szerint a Facebook a jövőben a felhasználókat kérdezné meg arról, hogy mely oldalakat találják a legmegbízhatóbb hírforrásoknak. Mint bejegyzésében írta, sokat gondolkodtak azon, hogy külsős szakembereket kérjenek-e fel erre a feladatra, vagy magukat a tartalomgyártókat, de végül úgy látták, a felhasználók megkérdezése adná a legobjektívebb eredményt.

© 

Mindezt annak jegyében lépi meg Zuckerberg, hogy javuljon a minősége és a megbízhatósága a közösségi oldalon megjelenő híreknek, ezzel szabva gátat az internet jelenlegi legnagyobb problémájának: a félretájékoztatás és az álhírek terjedésének. Persze tegyük gyorsan hozzá: akik eddig is az álhíreket ontó oldalakról tájékozódtak, azok válasza valószínűleg nem a közösséget fogja építeni.

Zuckerberg ugyanakkor azt is hozzátette, ettől a módosítástól nem a hírfolyamban megjelenő hírek mennyisége lesz kevesebb, csupán a minőség felé tolódik majd el a hangsúly.

Forrás: hvg.hu

Raktárkészlet
Vásárlóink kedvencei
Facebook rajongók
TOP TERMÉKEK
Hűségpont rendszer
100% VEVŐVÉDELEM