Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
   

Megadta magát a Microsoft a Google-nek

Legalábbis a böngészőpiacon feladta a harcot, és Chromiumra cseréli a nyomorúságos Edge-et.

Nem erőlteti tovább a Microsoft, ami már régóta nem megy neki: kidobja saját, Edge névre hallgató, és elenyésző sikerű webböngésző-motorját. Az Edge név megmarad ugyan fityegőnek, de alatta a Chromium, a Google nyílt forráskódú böngészőszoftvere fut majd.

A szoftvert fokozatosan állítják át az Edge alatt a Google megoldására. A munka már folyik, a Windows Central néhány napja fellebbentette a fátylat a titkos fejlesztésről. Ezt most megerősítette a Microsoft.

A Windows gyártója az átállást azzal indokolta, hogy így nagyobb kompatibilitást tudnak biztosítani, és a fejlesztőknek is könnyebb a dolguk, ha a webböngészők egységesebbek - noha ezek a megfontolások eddig egyáltalán nem érdekelték a céget.

Az Edge az Internet Explorer utódaként debütált, elég rosszul: hamar kiderült, hogy inkognitómódban is adatokat rögzít például.

A váltással és a vereség beismerésével a Microsoft talán legcsúfosabb kudarcától szabadul meg. Míg az operációs rendszerek között a Windows szinte egyeduralkodó a PC-n, a vele járó böngészőt szinte mindenki undorodva cserélte le az első mozdulattal a Chrome-ra vagy a Firefoxra. Az Edge aránya a felhasználók között 2018-ban 2 százalék alatt volt, szemben a Chrome 61 százalékával. A levonulás előjele volt már, amikor az Edge egy Windows-tesztverzióban rimánkodni kezdett a felhasználóknak, hogy ne cseréljék le, de ezt a gesztust nagyon hamar elszégyellte a Microsoft, és elállt az alkalmazásától.

Forrás: hvg.hu

Raktárkészlet
Vásárlóink kedvencei
Facebook rajongók
TOP TERMÉKEK
Hűségpont rendszer
100% VEVŐVÉDELEM