Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
   

Nagy változás jön a Messengerbe, de imádni fogja

A Facebook fejlesztői végre egyszerűsítik a mára túlzsúfolttá vált Messengert, hogy sokkal könnyebb és élvezetesebb legyen használni.

Azt nem mondhatja senki, hogy a Facebook Messenger fejlesztői az elmúlt években tétlenkedtek volna, a közösségi oldal üzenetküldő alkalmazásához ugyanis egymás után érkeztek az új funkciók. Nem is csoda, hiszen nagyjából 1,3 milliárd aktív felhasználója van havonta, így muszáj is folyamatosan változtatni, különben előbb-utóbb átmennek a konkurens csatornákra.

Ettől azonban kissé kaotikus lett a Messenger, és jött olyan újítás is, amit szinte mindenki gyűlölt. Éppen ezért a fejlesztők most úgy döntöttek, az idei évben egyszerűbbé szeretnék tenni a szolgáltatást.

David Marcus, a Facebook Messenger fejlesztéséért felelős alelnöke a Facebookon jelentette be, mi mindenre számíthatnak a felhasználók az idei évben. A fejlesztések fókuszában az app egyszerűsítése áll, hogy minden helyzetben ez legyen a legjobb választás azok számára, akik így szeretnének beszélni barátaikkal, ismerőseikkel, szeretteikkel. Hogy ez pontosan mit jelent, arra egyelőre nem tért ki Marcus, de reményeink szerint kevésbé lesz kaotikus a Messenger.

A fejlesztők azonban más dolgokat is terveznek az idei évre. Külön figyelmet szentelnek például a vizuális üzenetekre, a videóhívásoktól egészen a GIF-ekig, matricákig és képekig.

© 

A csoportos csevegés fejlesztése sem marad ki az idei tervből: tökéletesítenék azt, függetlenül attól, hogy épp hozzá akarunk adni valakit a beszélgetéshez, vagy épp videóhívást kezdeményezünk a résztvevő tagokkal. Emellett a vállalati felhasználók igényeire is nagyobb figyelmet fordítanak.

Könnyen lehet, hogy az egyszerűsítéssel még több felhasználót szereznek majd, holott a Messenger statisztikái már így is kiemelkedőek. A jelentés szerint mintegy 200 ezer csevegőbot létezik, a felhasználók pedig 500 milliárd hangulatjelet és 18 milliárd GIF-et küldtek egymásnak 2017-ben. Emellett 17 milliárd videóhívás indult, ami a 2016-os eredmény több mint duplája.

Forrás: hvg.hu

Raktárkészlet
Vásárlóink kedvencei
Facebook rajongók
TOP TERMÉKEK
Hűségpont rendszer
100% VEVŐVÉDELEM