Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
   

Új dologba kezd a Facebook, ön pedig még pénzt is kereshet vele

A Twitch és más szolgáltatások után rövidesen a Facebookon is lehet majd nézni videójátékosokat, amint épp játszanak. És ez még semmi: a közösségi oldal, hogy segítse a valóban érdekes adások elkészültét, lehetővé teszi, hogy nézők kisebb összegekkel támogathassák is a nekik tetsző videósokat.

Csak néhány napja robbant a hír, hogy sokévnyi kérlelgetés után a Facebook is belép a videójátékokat streamelő tartalomgyárosok világába, miután az oldal fejlesztői bejelentésekkel foglalkozó részlegén világossá tették, elindítják Gaming Creator Pilot nevű programjukat.

részletek szerint a Facebook élő videós szolgáltatását használhatják majd a programban részt vevők saját adásaik lebonyolításához. Noha a platform további fejlesztéseket igényel a zökkenőmentes használat érdekében, azt már most tudni, hogy a fejlesztők 1080p/60fps típusú videókat szeretnének viszontlátni. A minőséggel tehát várhatóan nem lesz gond, sőt a hírek szerint a Facebooknál is kifejezetten arra törekednek, hogy minél élvezhetőbb adások születhessenek a jövőben.

Utóbbihoz, illetve a programban részt vevők motiválásához egy speciális előfizetési rendszert is bevezetnek, melynek lényege, hogy azok a videósok, akik valóban tetszetős anyaggal jelentkeznek, támogatói díjban részesüljenek a nézők jóvoltából. A TechCrunch beszámolója szerint 3 dollárról van szó, amit opcionális módon lehet majd befizetni az arra érdemesnek talált felhasználó csatornájára, az azonban nem világos, hogy mennyi lesz, amit ebből a videósok ténylegesen kézhez kapnak majd. Összehasonlításképp: a YouTube például 30 százalékot csíp le a befolyt szponzori díjakból.

További részleteket az áprilisi PAX Easten terveznek megosztani a Facebook részéről.

Forrás: hvg.hu

 

Raktárkészlet
Vásárlóink kedvencei
Facebook rajongók
TOP TERMÉKEK
Hűségpont rendszer
100% VEVŐVÉDELEM