Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
   

Végleg befellegzett a "jövő mobiljának"?

Érdekes elképzelés tűnt fel az idei év elején az okostelefonok világában: olyan készülékek, amelyeken nincsenek gombok, nyílások. Úgy tűnik, a felhasználók leszavazták az új trendet.Két kínai cég is kirukkolt az év elején az abszolút minimalista telefonnal: a jó specifikációk mellé gombok és portok nélküli dizájn társult. Elvileg volt létjogosultsága az elképzelésnek (remek víz- és porállóság), de azért néhány kérdőjel fel is vetődött a kialakítással kapcsolatban.

A két gyártó közül a Vivo volt az óvatosabb, az APEX 2019-et kifejezetten koncepciótelefonnak szánta, a Meizué több volt, mint koncepció (és drágább, mint egy iPhone), ráadásul meg is mérette a Zerót az Indiegogón. Már a finanszírozási időszak közepén látszott, hogy a felhasználók nincsenek elragadtatva az ötlettől (no meg a kapcsolódó ártól). Maga a Meizu is sejthetett valamit, ugyanis kifejezetten egyedi gyártásról, és nem tömeggyártásról beszélt.

© Meizu

Azóta már lezáródott az előrendelési kampány, és a célul kitűzött 100 ezer dollárnak még a fele sem jött össze, és mindössze 32-en mutattak érdeklődést a készülék iránt. Időközben a Meizu vezére is marketingjátéknak nevezte a Zerót, sőt azt is mondta, hogy csupán a fejlesztési részlegük egy előzetes kutatási projektjéről volt szó.

Szóval jelenleg sem Vivo APEX 2019, sem Meizu Zero. Ezek szerint hamvába holt ötlet a gombok és portok nélküli telefon? Egyelőre nem tudni. Lehet, hogy sosem lesz az ötletből megvalósítás, de az is lehet, hogy később bebizonyosodik, csupán megelőzték a korukat.

Forrás: hvg.hu

Raktárkészlet
Vásárlóink kedvencei
Facebook rajongók
TOP TERMÉKEK
Hűségpont rendszer
100% VEVŐVÉDELEM